Barsebäck LOGGA

Sommaröppet i Infocenter - en succé

Publicerad 2015-08-25 15:00

Efter midsommar slogs portarna upp för den årliga sommarverksamheten, för att ta emot nyfikna besökare. Efter åtta veckor avslutades sommaröppet den 14 augusti. Då hade drygt 1900 besökare tagit sig till Barsebäcksverket för att se utställningen i Infocenter och för att gå rundvandring inne i anläggningen.

Detta betyder att vi slog förra sommarens rekord med 600 besökare. De flesta av besökarna kom från verkets direkta närområde men också från övriga Skåne och Sverige. En hel del gäster kom från våra närmsta grannländer och en del långväga gäster kom från exempelvis Ukraina, Japan och Mexiko.

Korvgrillningen vid Infocenter var extra populär.

Korvgrillningen vid Infocenter var extra populär.

I Infocenter bjöds det på fika och besökarna fick se utställningen som handlar om Barsebäcksverkets historia, om vår nuvarande verksamhet och om den framtida rivningen. I filmsalen visades filmer om den svenska modellen för slutförvaring och om hur man producerar el med olika energikällor. Det var också populärt att se filmklipp från byggtiden och från insidan av verket när det var i drift. Klart är att rundvandringarna inne i anläggningen och till kontrollrummet lockade mest. Detta gjorde att flera extrainsatta rundturer hölls och den populära korvkvällen utökades till två gånger per vecka.

Det är väldigt roligt att vår verksamhet intresserar så många och vi hoppas att intresset hänger kvar tills nästa sommar, då vi med största sannolikhet öppnar igen. Under terminstid tar vi emot större förbokade grupper som exempelvis skolklasser, föreningar eller arbetsplatser.

Tack för denna sommar och på återseende!

Tack för denna sommar och på återseende!

 
Sidan uppdaterad den 4 januari 2016