Barsebäck LOGGA

Sillamarknad

Publicerad 2015-09-02 09:00

Sillamarknaden i Barsebäckshamn gick av stapeln söndagen den 30 augusti. I tio år har Lions Club i Löddeköpinge arrangerat marknaden, som bland annat bjuder på mat och underhållning för stora som små. Nettovinsten som genereras från Sillamarknaden skänker Lions Club till välgörenhet.

Barsebäck Kraft har under alla år bistått och deltagit på marknaden och fick därför tillsammans med några andra företag ta emot pris, efter att Kävlinge kommuns kommunalråd Pia Almström inlett marknaden med det traditionella talet.

Barsebäck Kraft var på plats under marknaden för att informera om vad som händer på företaget idag och i framtiden. Vid vår marknadsplats bjöd vi på godis och delade ut Sillabladet. Hos oss kunde också marknadsbesökarna testa sitt luktsinne - genom att lukta på innehållet i täckta koppar och gissa vad som fanns i. Fick man alla rätt vann man fina reflexer inför det stundande höstmörkret.

Vår populära fiskedamm lockade också många i de yngre åldrarna. Vinsterna i Sill-lotteriet sponsrades av Barsebäck Kraft. De som vunnit i lotteriet fick presentkort hos de restauranger som vann tävlingen i bästa sillinläggning.

I år var det många besökare på plats, trots de stundtals mörka molnen så blev det uppehåll, varmt och vindstilla. En del besökare passade också på att besöka Barsebäcksverkets Infocenter som höll öppet. Där bjöds det på fika och det visades film i utställningen.

Sidan uppdaterad den 4 januari 2016